U bent gek op vakantiekampen? Wij ook.

U bent gek op vakantiekampen? Wij ook.

De zomer staat voor de deur en vanaf 1 juli 2020 zijn vakantiekampen weer toegelaten. Wanneer we onze kinderen toevertrouwen aan de leiders en begeleiders, zijn het vaak dezelfde twijfels die ons lichtjes achtervolgen. Gaan ze wel voorzichtig zijn? Gaan ze zich goed beschermen tegen de zon? Gaan ze goed eten? En de huidige gezondheidscrisis maakt het er uiteraard niet makkelijker op.

VAKANTIEKAMPEN IN BELGIË: DIT IS TOEGELATEN

Stages en vakantiekampen zijn deze zomer toegestaan, mits enkele noodzakelijke aanpassingen: (meer…)


U barbecuet graag? Wij ook.

U barbecuet graag? Wij ook.

We zagen het al in het milde voorjaar van 2020: zelfs tijdens de gezondheidscrisis blijft een heerlijke barbecue een klassieker! Met familie of onder vrienden, en met het nodige respect voor de crisismaatregelen die door de overheid werden opgelegd, staat barbecueën immers nog steeds synoniem voor ontspanning, gezelligheid en lekker eten.

U bent echter niet de enige die van zomerse temperaturen houdt. Ook bacteriën zijn er gek op en nodigen zichzelf graag uit op uw barbecue. Als u niet oplet, tasten ze uw eten aan! (meer…)


U houdt van de bijen? Wij ook.

U houdt van de bijen? Wij ook.

Met het mooie weer gonst het opnieuw van de bedrijvigheid in de tuin. Wist u dat België liefst 370 verschillende soorten honing-en wilde bijen telt? En die grote diversiteit is cruciaal voor ons ecosysteem (bijen zijn dus niet alleen nuttig voor hun honing!). Waarom zijn bijen eigenlijk zo belangrijk?

Zodra het warmer wordt, brengen bijen stuifmeel van de ene bloem naar de andere. Als u ze even in het oog houdt, wordt al snel duidelijk dat ze de essentiële rol van bestuivers vervullen in onze voedselketen. Zo kan een kolonie van 50.000 bijen jaarlijks meer dan vier miljard bloemen van stuifmeel voorzien. (meer…)


Vindt u dialoog belangrijk? Wij ook.

Vindt u dialoog belangrijk? Wij ook.

Onze medewerkers helpen dagelijks tientallen detailhandelaars en producenten om hun kennis over de voedselhygiëne bij te werken. Met wederzijds respect, dat is essentieel.

De kruidenier uit uw buurt, de slager, uw favoriete broodjeszaak, een sterrenrestaurant: alle zaken waar eten wordt geserveerd zijn vertrouwd met onze diensten. De Europese voedselwetgeving stelt iedereen op gelijke voet en wij zien erop toe dat de omstandigheden optimaal zijn om voor iedereen veilig voedsel te garanderen. (meer…)


U wilt uw huisdier beschermen tegen hondsdolheid? Wij ook.

U wilt uw huisdier beschermen tegen hondsdolheid? Wij ook.

Hondsdolheid. Ook al bestaat er een vaccin en is de plaag uitgeroeid in onze regio, het blijft wel een dodelijke ziekte. Misschien bent u het vergeten, maar deze ziekte is ongeneeslijk zodra de eerste symptomen verschijnen!

En ook al is hondsdolheid officieel ‘verdwenen’ in ons land, het risico bestaat dat de ziekte opnieuw opduikt: door dieren die illegaal in het land worden gebracht, of via uw huisdier, wanneer het de ziekte heeft opgelopen wanneer u ermee op reis bent gegaan. (meer…)