Wil je gezond pluimvee? Wij ook!

Wil je gezond pluimvee? Wij ook!

Draag zorg voor je pluimvee!

Kippen zijn geweldig! Het is leuk om te zien hoe deze sympathieke beestjes vaker opduiken in onze steden en op ons platteland. Bij het FAVV geven we u dan ook graag nuttige info om uw kippen gezond te houden, zowel in de winter als in de zomer. (meer…)


U bent gek op vakantiekampen? Wij ook.

U bent gek op vakantiekampen? Wij ook.

Wanneer we onze kinderen toevertrouwen aan hun leiders en begeleiders, duiken bij ons vaak dezelfde twijfels op, nog versterkt door de huidige coronacrisis. Zullen ze wel voorzichtig zijn als ze gaan wandelen? Zullen ze zich goed insmeren tegen de zon? Zullen ze wel goed eten?

VAKANTIEKAMPEN IN BELGIË 2021: DIT IS TOEGELATEN

Gezien de coronasituatie zijn vakantiekampen toegestaan op voorwaarde dat onderstaande punten in acht worden genomen: (meer…)


Hou je van verfijnde gerechten? Wij ook.

Hou je van verfijnde gerechten? Wij ook.

Kerstmis en Nieuwjaar komen eraan. Zoals elk jaar geven we je graag enkele nuttige tips om alle regels van voedselveiligheid te volgen bij het voorbereiden van je feestmaaltijd. (meer…)


U wilt elke dag beschermd zijn? Wij ook.

U wilt elke dag beschermd zijn? Wij ook.

De pandemie heeft er ons aan herinnerd dat we kwetsbaar zijn en dat het belangrijk is om de burger te beschermen. Aan veiligheid wordt constant gewerkt. Daarom waakt het FAVV al 20 jaar over de gezondheid van alle consumenten in België. We vertellen u hoe we dat doen.

Dit doet het FAVV voor u:

Wij beschermen de Belgen

Waakzaamheid is geboden om alle burgers te beschermen tegen de risico’s die infecties en besmettingen met zich kunnen meebrengen. Waakzaamheid vormt daarom de kern van onze opdracht. Ze neemt diverse vormen aan: controles van bij de landbouwer tot op het bord van de consument, met inbegrip van import- en exportcontroles. Ga maar na: elke werkdag worden in België gemiddeld 300 monsters genomen en dan hebben we de constante strijd tegen voedingsfraude nog niet eens meegerekend. (meer…)


U wilt er een patat op geven? Wij ook.

U wilt er een patat op geven? Wij ook.

Onze aardappelen en onze frieten: streekproducten om trots op te zijn. Aardappelen en frieten van kwaliteit die je in alle veiligheid kunt eten, dat is iets waar België in uitblinkt! We vertellen u meer.

De Belgische aardappel in cijfers

De aardappel is onlosmakelijk verbonden met onze cultuur van levensgenieters! Vandaag telt ons land 10.500 aardappelproducenten die zo’n dertig variëteiten telen op ruim 78.000 hectare grond. In 2019 werd in ons land 4,03 miljoen ton aardappelen geoogst. Een record! (meer…)


U houdt van lokale producten? Wij ook.

U houdt van lokale producten? Wij ook.

De gezondheidscrisis heeft onze voorkeur voor lokale, op kleine schaal geproduceerde producten merkbaar versterkt. Het FAVV houdt een oogje in het zeil. Want de gezondheid van de Belgen is van essentieel belang!

Lokaal consumeren: een hartverwarmende belevenis!

Dat is een van de dingen die de crisis van vandaag ons leert. Tijdens de lockdownperiode ging de verkoop via de korte keten enorm de hoogte in, met pieken van wel 160% per week! (meer…)