Houdt u van verfijnde gerechten? Wij ook.

Houdt u van verfijnde gerechten? Wij ook.

De jaren gaan voorbij, maar tradities blijven bestaan: we vieren Kerstmis en Nieuwjaar met familie of vrienden, rond een rijkelijk gevulde tafel. Zoals elk jaar staan wij van het FAVV tot uw dienst zodat de voorbereiding van uw feestmaal vlekkeloos verloopt. (meer…)


Vindt u dialoog belangrijk? Wij ook.

Vindt u dialoog belangrijk? Wij ook.

Onze medewerkers helpen dagelijks tientallen detailhandelaars en producenten om hun kennis over de voedselhygiëne bij te werken. Met wederzijds respect, dat is essentieel.

De kruidenier uit uw buurt, de slager, uw favoriete broodjeszaak, een sterrenrestaurant: alle zaken waar eten wordt geserveerd zijn vertrouwd met onze diensten. De Europese voedselwetgeving stelt iedereen op gelijke voet en wij zien erop toe dat de omstandigheden optimaal zijn om voor iedereen veilig voedsel te garanderen. (meer…)


Weet u graag wat er op het menu staat? Wij ook!

Weet u graag wat er op het menu staat? Wij ook!

Het nieuwe schooljaar is begonnen. Boekentassen en schoolboeken worden weer bovengehaald en heel wat leerlingen blijven ‘s middags op school eten. Reden genoeg om even stil te staan bij de voedselveiligheid op school.

Neemt u liever geen risico met de schoolmaaltijden van uw kind? Wij ook niet! Daarom gaan we regelmatig langs bij scholen om de voedselveiligheid te controleren. (meer…)


U gaat graag naar festivals? Wij ook.

U gaat graag naar festivals? Wij ook.

Haal de zonnebril en de zonnecrème maar uit de kast, want het seizoen van de festivals en de openluchtfeesten is gestart en u wilt er ten volle van genieten! En wie festivals en feest zegt, zegt foodtrucks en andere eet- en drankkraampjes om van te genieten.

Wat soms ontbreekt, toegegeven, met installaties op een terrein in the middle of nowhere, zonder aansluiting op stromend water en met afgelegen toiletten, dat is de naleving van bepaalde regels op het vlak van voedselhygiëne om u een festival te garanderen … zonder onaangename gevolgen. (meer…)


U barbecuet graag? Wij ook.

U barbecuet graag? Wij ook.

De zomer is uw favoriete seizoen? Niet verwonderlijk: zoals veel Belgen wilt u zoveel mogelijk genieten van het buitenleven, en daar hoort uiteraard … de traditionele barbecue bij! Met familie of onder vrienden, barbecue staat altijd synoniem voor ontspanning, gezelligheid en ‘lekker eten’.

Maar u bent niet de enige die van warme zomerse temperaturen houdt. Ook bacteriën zijn er gek op en nodigen graag zichzelf uit op uw barbecue. Als u niet oplet, tasten ze uw eetwaren aan! (meer…)


U bent gek op vakantiekampen? Wij ook.

U bent gek op vakantiekampen? Wij ook.

Daar is de zomer, en daar zijn de fameuze vakantiekampen! Maar goed, geef toe, zonder al te beschermend te zijn, we zijn niet altijd even enthousiast bij het idee dat onze kroost eropuit trekt. Wanneer we ze toevertrouwen aan hun ‘leiders’ of ‘staff’, overvalt ons vaak diezelfde twijfel, die zachtjes aan ons knaagt: gaan ze geen waaghalzerij uithalen?  Gaan ze zich goed beschermen tegen de zon? Gaan ze goed eten?

Eten op kamp … of je nu wil of niet, maaltijden bereiden voor een grote groep, kolonie of meute (noem het zoals u wilt), valt onder de collectieve keuken. En dan kunnen kleine problemen groot worden. U wilt uw kinderen niet ziek zien terugkeren van hun kamp… Wij ook niet! (meer…)