Houdt u van kleine producenten? Wij ook.

Korte ketens: anders consumeren? Wij ook.

Wij willen dat elke consument over veilig lokaal voedsel kan beschikken. Wij willen dat elke producent op ons kan rekenen. 

Voorlichting, preventie en bewustwording maken deel uit van onze dagelijkse missie. Het spreekt voor zich dat wij de producenten helpen bij het uitwerken van procedures die de voedselveiligheid garanderen. Wij zullen u concreet uitleggen wat we doen, met de medewerking van landbouwers en veetelers. (meer…)


Vindt u dialoog belangrijk? Wij ook.

Vindt u dialoog belangrijk? Wij ook.

Onze medewerkers helpen dagelijks tientallen detailhandelaars en producenten om hun kennis over de voedselhygiëne bij te werken. Met wederzijds respect, dat is essentieel.

De kruidenier uit uw buurt, de slager, uw favoriete broodjeszaak, een sterrenrestaurant: alle zaken waar eten wordt geserveerd zijn vertrouwd met onze diensten. De Europese voedselwetgeving stelt iedereen op gelijke voet en wij zien erop toe dat de omstandigheden optimaal zijn om voor iedereen veilig voedsel te garanderen. (meer…)


Weet u graag wat er op het menu staat? Wij ook!

Weet u graag wat er op het menu staat? Wij ook!

Het nieuwe schooljaar is begonnen. Boekentassen en schoolboeken worden weer bovengehaald en heel wat leerlingen blijven ‘s middags op school eten. Reden genoeg om even stil te staan bij de voedselveiligheid op school.

Neemt u liever geen risico met de schoolmaaltijden van uw kind? Wij ook niet! Daarom gaan we regelmatig langs bij scholen om de voedselveiligheid te controleren. (meer…)


U gaat graag naar festivals? Wij ook.

U gaat graag naar festivals? Wij ook.

Haal de zonnebril en de zonnecrème maar uit de kast, want het seizoen van de festivals en de openluchtfeesten is gestart en u wilt er ten volle van genieten! En wie festivals en feest zegt, zegt foodtrucks en andere eet- en drankkraampjes om van te genieten.

Wat soms ontbreekt, toegegeven, met installaties op een terrein in the middle of nowhere, zonder aansluiting op stromend water en met afgelegen toiletten, dat is de naleving van bepaalde regels op het vlak van voedselhygiëne om u een festival te garanderen … zonder onaangename gevolgen. (meer…)


Let u op allergenen? Wij ook.

Let u op allergenen? Wij ook.

We merken het allemaal: het aantal voedselallergieën neemt toe.
Ook al zijn de oorzaken van die stijging niet duidelijk vastgesteld, de realiteit spreekt voor zich. U wilt geen enkele twijfel over de inhoud van uw bord? Wij ook niet! Daarom voeren wij voor u alle nodige controles uit om die fameuze allergenen op te sporen en te signaleren en u zo een gerust gemoed te verzekeren. (meer…)


Vindt u dat voeding en gezondheid samengaan? Wij ook.

Vindt u dat voeding en gezondheid samengaan? Wij ook.

‘We zijn wat we eten.’

Maar dat wist u al, toch?  Wie gezond eet, voelt zich beter in zijn vel, leeft langer en gezonder. U let erop om veel fruit en groenten te eten en u vermijdt te veel vet en suiker in uw voeding?
Wel, wij van onze kant, zien erop toe dat de voedselketen in België strikt wordt gecontroleerd voor u. Voor een veilige maaltijd, zonder risico’s. (meer…)