Wil je gezond pluimvee? Wij ook!

Wil je gezond pluimvee? Wij ook!

Draag zorg voor je pluimvee!

Kippen zijn geweldig! Het is leuk om te zien hoe deze sympathieke beestjes vaker opduiken in onze steden en op ons platteland. Bij het FAVV geven we u dan ook graag nuttige info om uw kippen gezond te houden, zowel in de winter als in de zomer. (meer…)


Hou je van verfijnde gerechten? Wij ook.

Hou je van verfijnde gerechten? Wij ook.

Kerstmis en Nieuwjaar komen eraan. Zoals elk jaar geven we je graag enkele nuttige tips om alle regels van voedselveiligheid te volgen bij het voorbereiden van je feestmaaltijd. (meer…)


U wilt elke dag beschermd zijn? Wij ook.

U wilt elke dag beschermd zijn? Wij ook.

De pandemie heeft er ons aan herinnerd dat we kwetsbaar zijn en dat het belangrijk is om de burger te beschermen. Aan veiligheid wordt constant gewerkt. Daarom waakt het FAVV al 20 jaar over de gezondheid van alle consumenten in België. We vertellen u hoe we dat doen.

Dit doet het FAVV voor u:

Wij beschermen de Belgen

Waakzaamheid is geboden om alle burgers te beschermen tegen de risico’s die infecties en besmettingen met zich kunnen meebrengen. Waakzaamheid vormt daarom de kern van onze opdracht. Ze neemt diverse vormen aan: controles van bij de landbouwer tot op het bord van de consument, met inbegrip van import- en exportcontroles. Ga maar na: elke werkdag worden in België gemiddeld 300 monsters genomen en dan hebben we de constante strijd tegen voedingsfraude nog niet eens meegerekend. (meer…)


Vindt u dialoog belangrijk? Wij ook.

Vindt u dialoog belangrijk? Wij ook.

Onze medewerkers helpen dagelijks tientallen detailhandelaars en producenten om hun kennis over de voedselhygiëne bij te werken. Met wederzijds respect, dat is essentieel.

De kruidenier uit uw buurt, de slager, uw favoriete broodjeszaak, een sterrenrestaurant: alle zaken waar eten wordt geserveerd zijn vertrouwd met onze diensten. De Europese voedselwetgeving stelt iedereen op gelijke voet en wij zien erop toe dat de omstandigheden optimaal zijn om voor iedereen veilig voedsel te garanderen. (meer…)


Let u op allergenen? Wij ook.

Let u op allergenen? Wij ook.

We merken het allemaal: het aantal voedselallergieën neemt toe.
Ook al zijn de oorzaken van die stijging niet duidelijk vastgesteld, de realiteit spreekt voor zich. U wilt geen enkele twijfel over de inhoud van uw bord? Wij ook niet! Daarom voeren wij voor u alle nodige controles uit om die fameuze allergenen op te sporen en te signaleren en u zo een gerust gemoed te verzekeren. (meer…)


Vindt u dat voeding en gezondheid samengaan? Wij ook.

Vindt u dat voeding en gezondheid samengaan? Wij ook.

‘We zijn wat we eten.’

Maar dat wist u al, toch?  Wie gezond eet, voelt zich beter in zijn vel, leeft langer en gezonder. U let erop om veel fruit en groenten te eten en u vermijdt te veel vet en suiker in uw voeding?
Wel, wij van onze kant, zien erop toe dat de voedselketen in België strikt wordt gecontroleerd voor u. Voor een veilige maaltijd, zonder risico’s. (meer…)