- FAVV - https://www.onderdeloep.be -

Zin in een geslaagde barbecue? Wij ook!

Het is opnieuw mooi weer en dan organiseren we met plezier een gezellige barbecue! Voor een geslaagd etentje geven we graag enkele slimme tips.

Je barbecue voorbereiden

Deze stap mag je zeker niet overslaan. Voor je aan de slag gaat is het heel belangrijk dat je je barbecue schoonmaakt. Reinig de grill zorgvuldig en plaats hem enkele minuten in de vlammen. Er mogen geen vetresten en stukjes verkoold vlees of groenten meer aan hangen!

Droog de grill daarna zorgvuldig af.

Boodschappen doen

Heb je je boodschappenlijstje gemaakt voor de barbecue? Koop je producten in de juiste volgorde!

7 gouden regels voor een geslaagde barbecue

Houtskool kiezen

We raden aan om gezuiverde houtskool te gebruiken (dit staat op de verpakking). Vermijd dus vuil, behandeld, geverfd of harshoudend hout. Voor een gasbarbecue mag je deze opmerking natuurlijk negeren.

Vuur en voeding

Zorg ervoor dat je vlees of vis niet te dicht bij de warmetbron plaatst. Polyaromatische koolwaterstoffen (PAK’s) zijn kankerverwekkend en ontstaan bij het bereiden van voeding die rechtstreeks in contact komt met verbrandingsproducten, zoals rook.

Zorg ervoor:

Goed om te weten

Zomerse temperaturen zijn ideaal voor de ontwikkeling van allerlei micro-organismen.

Dat kan leiden tot twee gevaren die verband houden met het bewaarproces en de bereiding:

Tot slot smullen ook andere gasten, zoals insecten, graag van al dat lekkers op de barbecue, ook al heb je ze niet uitgenodigd. Zorg er dus voor dat alles goed afgedekt wordt.

Eet smakelijk!