- FAVV - https://www.onderdeloep.be -

Houd je van een zorgeloze barbecue? Wij ook!

Barbecueën is een kwestie van organisatie! Vlees, worstjes, vis, bereide gerechten: we beantwoorden graag jullie vragen over hoe je alles bewaart voor en na de maaltijd.

Waarom moet je barbecue gerechten op de juiste temperatuur bewaren?

Niemand heeft zin om bij de barbecue ook bacteriën uit te nodigen aan tafel. Alles wat je nodig hebt perfect bewaren is dan ook een kwestie van gezond verstand.

Houd je zeker aan deze regels:

Wat zijn de ideale bewaartemperaturen in de koelkast?

Als je gaat barbecueën, hangt de bewaartemperatuur af van het voedsel in kwestie:

Waarom 0 tot 4 °C in de koelkast?

Goede vraag! Belangrijk om te weten is dat kou de groei afremt van de bacteriën die de gerechten voor je barbecue kunnen aantasten. Je kunt levensmiddelen gerust enkele dagen bewaren in de koelkast.

Wat als ik een koelbox gebruik?

Bij een barbecue in je eigen tuin of bij vrienden is een koelbox haast onmisbaar. Dit moet je zeker onthouden:

Wat met de overschotjes van de barbecue?

Die mogen in de koelkast. Dek alle schotels en borden wel goed af om besmettingen te vermijden. Doe dat meteen nadat je hebt gegeten. Laat niets buiten staan.
Is het eten nog warm? Wacht dan tot het niet meer dampt.

Nog een tip: om de temperatuur in de koelkast zo laag mogelijk te houden ga je slim te werk. Zet de overschotjes op het werkvlak en sorteer ze op basis van waar je ze wilt plaatsen. Op die manier hoef je de koelkast maar één keer te openen.

Hoelang kun je overschotjes bewaren?

Dat hangt af van de gerechten die overblijven na de barbecue:

Hoe interpreteer je een houdbaarheidsdatum?

Hoewel je voor een barbecue vaak allerlei soorten vlees, slaatjes en sauzen koopt, blijft het een goed idee om altijd het etiket te lezen. Hierop kunnen twee soorten vervaldata staan:

Denk er ook om dat de data enkel van toepassing zijn op ongeopende producten.

Op die manier beschik je over alle info voor een heerlijke barbecue!

Eet smakelijk!