Houd je van een zorgeloze barbecue? Wij ook!

Houd je van een zorgeloze barbecue? Wij ook!

Barbecueën is een kwestie van organisatie! Vlees, worstjes, vis, bereide gerechten: we beantwoorden graag jullie vragen over hoe je alles bewaart voor en na de maaltijd.

Waarom moet je barbecue gerechten op de juiste temperatuur bewaren?

Niemand heeft zin om bij de barbecue ook bacteriën uit te nodigen aan tafel. Alles wat je nodig hebt perfect bewaren is dan ook een kwestie van gezond verstand. (meer…)


Wil je een barbecue zonder zorgen? Wij ook!

Wil je een barbecue zonder zorgen? Wij ook!

We nemen kort nog even de basisregels door voor vlees, gevogelte, vis en bijgerechten, voor een geslaagde barbecue deze zomer.

Waarom houd je verschillende soorten voedsel beter gescheiden?

De zomer is de ideale periode om samen met vrienden en familie buiten te genieten van de zon en een lekkere barbecue. Vergeet echter niet om je etenswaren gescheiden te houden tijdens de bereiding en de maaltijd zelf. Bij warm weer bestaat immers het risico dat allerlei micro-organismen zich razendsnel vermenigvuldigen. (meer…)


Houd je van allerlei lekkers bij de barbecue? Wij ook!

Houd je van allerlei lekkers bij de barbecue? Wij ook!

Een barbecue is pas echt geslaagd met enkele bijgerechtjes. We geven je dan ook graag enkele tips voor een geslaagde middag of avond in alle voedselveiligheid.

Welke bijgerechten voor de barbecue?

De populairste bijgerechten voor een barbecue zijn slaatjes, aardappelen (warm of koud) en pasta. Het is natuurlijk een goed idee om alles vooraf klaar te maken, zodat je meer tijd samen met je gasten aan tafel kunt doorbrengen, zeker als het mooi weer is. (meer…)


Barbecue: houd je van perfect gebakken vlees? Wij ook!

Barbecue: houd je van perfect gebakken vlees? Wij ook!

De zomermaanden staan vaak synoniem voor een lekker stukje vlees op de barbecue. Wat is echter het geheim om vlees goed te bakken? We overlopen samen alle elementen om een gezellig, risicovrij en vooral heerlijk etentje te garanderen!

De voorbereiding

Als je vlees klaarmaakt op de barbecue, is het belangrijk dat je voor én na het bakken je handen goed wast. (meer…)


Barbecue: respecteer jij de koudeketen? Wij ook!

Barbecue: respecteer jij de koudeketen? Wij ook!

We hebben allemaal wel al eens van de koudeketen gehoord. Bij het barbecueën is die vooral van belang als je vlees en vis klaarmaakt. Daarom geven we een overzichtje van de regels aan de hand van tien vragen.

1. Wat is de koudeketen precies?

Bij de koudeketen draait het erom dat levensmiddelen steeds gekoeld moeten blijven. (meer…)


Zin in een geslaagde barbecue? Wij ook!

Zin in een geslaagde barbecue? Wij ook!

Het is opnieuw mooi weer en dan organiseren we met plezier een gezellige barbecue! Voor een geslaagd etentje geven we graag enkele slimme tips.

Je barbecue voorbereiden

Deze stap mag je zeker niet overslaan. Voor je aan de slag gaat is het heel belangrijk dat je je barbecue schoonmaakt. Reinig de grill zorgvuldig en plaats hem enkele minuten in de vlammen. Er mogen geen vetresten en stukjes verkoold vlees of groenten meer aan hangen! (meer…)